După ce a stabilit referinţa europeană la întârzieri ale trenurilor - 8,6 ani într-unul singur, CFR Călători a reuşit în trei zile trei recorduri: să trimită pe litoral pentru a prelua sutele de turişti care îşi cumpăraseră bilete trenuri fără vagoane, să aibă trenuri care nu opresc în staţiile programate, sau să staţioneze ore în şir sub explicaţia "de vină e natura".
Dacă până de curând problema românilor cu CFR-ul era că trenurile aveau întârzieri, acum Compania Naţională de Căi Ferate pare să treacă la un alt nivel în batjocura pentru pasagerii plătitori. În doar câteva zile, mii de călători au trăit experienţe noi: în timp ce la Bârlad pasagerii au fost lăsaţi în gară de un mecanic care a uitat să oprească trenul deşi avea staţie programată, la Eforie Nord turiştii nu au avut loc în trenul pentru care aveau bilete cumpărate deoarece acesta era format dintr-un singur vagon şi el plin cu pasageri care veneau din sudul litoralului.
Asta, după ce anul trecut trenurile CFR Călători au reuşit să contabilizeze peste 4,53 milioane de minute de întârziere, echivalentul a 8,6 ani, iar despăgubiri au primit doar... 70 de călători.
„Vina naturii”
Nu mai departe de ieri noapte, mai multe trenuri au rămas blocate în gările Timişu de Sus şi Braşov din cauza unor defecţiuni tehnice la un fir de contact. „Este vina naturii”, le-au spus angajaţii CFR călătorilor care îşi pierduseră răbdarea. Problema oamenilor nu era neapărat că Societatea CFR Călători este departe de a asigura un transport de calitate clienţilor săi ci, că nu respectă minimele cerinţe privind informarea călătorilor despre incidentele din trafic.
„Am rămas în gară la Braşov până în jurul orei 23.30, cu informaţii foarte trunchiate oferite de controlorii care mai treceau prin vagon”, şi-a spus un pasager of-ul pe Facebook. Însă abia plecat din Braşov, trenul a făcut o „pauză” şi în gara din Predeal. „În final, am ajuns în Bucureşti la ora 3 dimineaţa (la 12 ore de la plecarea din Topliţa-n.r.), fără să primim vreo scuză din partea CFR sau să se ofere măcar să ne deconteze taxiul, pentru că în mod normal ajungeam la o oră la care puteam lua un mijloc de transport în comun lejer”, încheie călătorul.
Stau pe 400 de milioane de euro fără să cumpere trenuri
Aceste evenimente sunt rezultatul politicii dezastruoase duse de Autoritatea de Reformă Feroviară, susţine deputatul Cătălin Drulă, membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.
Articolul complet poate fi citit pe adevarul.ro