Trei tineri, pasionaţi de tot ceea ce ţine de liniile ferate cu ecartament îngust, Daniel Oltean, Cristian Moldovan şi Cristian Silasi şi-au propus să promoveze Mocăniţa Transilvaniei, după 19 ani în care trenul a lipsit de pe şine, scrie Transilvania Reporter.
Tinerii şi-au propus să promoveze traseele pe care mocăniţa le parcurge, pentru ca apoi, cu ajutorul turiştilor, să poată trece la partea a doua a planului lor: introducerea mocăniţei în patrimoniul naţional, pentru a se asigura că aceasta nu va fi desfiinţată.
„Traseul are o vechime de peste 100 de ani. Mocăniţa a fost construită în doi ani, între 1912-1914 şi a fost dată în folosinţă în 1914. A legat Budapesta de Târgu Mureş, dar din 1995 nu a mai transportat călători. Anul acesta dorim să celebrăm 100 de ani ai Mocaniţei Transilvaniei cu un eveniment fastuos. Fiind pasionaţi de locomotivele cu abur şi având un traseu superb pe unde trece linia ne dorim ca acest muzeu pe şine să rămână deschis publicului larg. Sunt 35 de kilometri foarte frumoşi, prin sălbăticie, în mare parte", a spus Daniel Oltean.
Mai multe informaţii, imagini şi detalii despre înscriere pe transilvaniareporter.ro
Citeşte şi:
Mocăniţa de pe Valea Vaserului promovată pe platforma digitală a Google Cultural Institute