fbpx

Acest website foloseşte cookies pentru a oferi o experienţă plăcută de navigare. Click pe AM ÎNŢELES în cazul în care sunteţi de acord cu asta.

Sign in with Gmail Subscribe to RSS

Flux de stiri

Informatii feroviare. Instructii si regulamente feroviare. Legislatie CFR.
 1. DeAdrian Bărbulescu

  Președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu, a anunțat vineri după amiază când vor sosi primele rame electrice de la Alstom pentru trenurile inter-regionale.

  ”Un an și jumătate durează pregătirea capului de serie, care va fi apoi supus recepției calitative în România. Apoi, intervalul de succedare a livrării va fi de cinci trenuri pe lună”, a declarat Ștefan Roșeanu în cadrul emisiunii ”Drumurile noastre” de la B1TV.

  El a adăugat că totul depinde de cât de repede se va soluționa contestația introdusă de asocierea Astra Vagoane Călători Arad-CRRC: ”Dacă procedura de contestație durează puțin, în anul 2024 vom avea toate cele 20 de trenuri. Când vom avea prima sentință la contestație, vom decide care este următorul pas”.

  Atribuirea privind 20+17 rame electrice de la Alstom, contestată de Astra-CRRC

  Autoritatea pentru Reformă Feroviară a declarat recent atribuirea contractului pentru 20+17 trenuri inter-regionale către Alstom Feroviaria.

  Între timp, însă, așa cum a arătat Club Feroviar, asocierea Astra Vagoane Călători Arad-CRRC China, care a fost descalificată, a contestat decizia ARF.

  Urmează alte achiziții de material rulant

  Președintele ARF a menționat că vor urma și alte achiziții de material rulant. ”Cele 20 plus 17 rame electrice sunt o picătură într-un ocean, raportat la necesarul de material rulant din România. Dorim să începem procedurile și pentru alte achiziții. Colegii mei lucrează deja la documentația pentru alte investiții”, a mai spus Ștefan Roșeanu.

  În plus, a adăugat el, este preconizată cumpărarea altor rame electrice și a unor trenuri cu hidrogen, cu finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

  Sursa: ttps://clubferoviar.ro

 2. De Adrian Bărbulescu

  Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a ieșit la rampă cu o declarație-șoc: Florin Cîțu mi-a cerut să închid CFR Călători.

  Cătălin Drulă a susţinut la Profit News că, în contextul discuţiilor despre situaţia financiară dificilă de la CFR Călători, premierul Florin Cîţu i-a sugerat să se renunţe la transportul public de călători pe calea ferată.

  ”Calea ferată e lăsată în paragină de 20 de ani cel puţin. Această decapitalizare şi demoralizare a domeniului se rezolvă doar capitalizând, cu bani. CFR Călători a fost preluat cu 1,3 miliarde datorii, dintre care jumătate la furnizori privaţi şi au făcut eforturi să plătească salariul de la o lună la alta. Au avut luni în care în domeniul feroviar au întârziat salariile o săptămână – pentru mine asta e ceva îngrozitor să nu poată oamenii să îşi ia banii – s-au plătit în două tranşe. Totul este într-un megafaliment pe calea ferată şi statul, dacă vrea să facă ceva, trebuie să pună banii, astea au fost discuţiile mele repetate cu Florin Cîţu, care la un moment dat mi-a şi sugerat <Hai să o închidem!>. Adică să renunţăm la transportul ăsta public de călători pe calea ferată. Transportă 50 de milioane de călători CFR Călători. Ca să-l scoatem din starea în care este, se poate capitaliza”, a declarat Drulă.

  Drulă: Cîțu mi-a cerut să închid CFR Călători. Nici ajutorul de stat nu îl voia

  El a precizat că premierul în funcție nu a vrut nici să aprobe ajutorul de stat pentru CFR Călători.

  ”Lumea întreabă de ce nu cumpără CFR Călători locomotive. E simplu, pentru că am preluat această companie cu 600 de milioane datorii la furnizori privaţi şi 600 de milioane la stat şi în propunerile mele de a aloca suficiente sume pentru compensaţie, de a depune, în sfârşit am reuşit cu enorme negocieri în spate şi presiuni să avem acel memorandum ca să depunem ajutorul de stat. Nici pe acela nu îl voia, deşi toate ţările din Europa şi-au ajutat industriile feroviare, Germania recent a injectat 12,5 miliarde de euro”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

  Până la ora publicării acestei știri, premierul Florin Cîțu nu a reacționat în niciun fel la afirmațiile lui Cătălin Drulă.

  Sursa: https://clubferoviar.ro

 3.  

  Sursa foto: Facebook/Vacanțe sub 500 de euro

   
  Moment rar în istoria CFR. Un călător s-a declarat nu doar mulțumit de serviciile CFR, ci de-a dreptul impresionat. Omul a călătorit pe ruta Constanța- Brașov și a povestit experiența pe grupul Vacanțe sub 500 de euro, de pe Facebook:

  “Recent am venit de la mare cu trenul CFR (Tomis Expres), ce pleacă din Constanța, la ora 17:00, și ajunge în Brașov, la ora 21:23. Au fost 4 ore extraordinare, trenul curat, deși am călătorit la clasa a 2 a. Trenul a oprit în București Nord-Predeal-Brașov.

  Aer conditionat/camere de luat vederi/monitoare/mochetă/scaune curate/locuri de bagaje/wc-uri dotate cu ceea ce este nevoie.

  M-a impresionat mult întreaga mișcare CFR care a așteptat toată lumea întârziată să urce în tren, urmând să ne urnim din Constanța la ora 17:10, de eram în Japonia, adio, și un praz verde. Trenul a recuperat cele 10 minute întârziate și sosirea în București a fost la ora inițială a programului.

  La fel de mult m-a impresionat și faptul în care călătorii prin educația dobândită în viață, înainte de a părăsi trenul își ridicau singuri ambalajele (pet uri/pungi, etc), ceea ce consumaseră în tren, vagonul fiind păstrat curat.

  Deci se poate si la noi, poate în unele cazuri este și vina CFR -ului, dar în mare parte vina o are omul, om care uită să curățe în urma lui.

  Iar biletul dus-intors 143,00 lei.”

  Sursa: https://www.europafm.ro

 4.  

  Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză de 4,5 miliarde de dolari / Prima linie va face legătura între Marea Roșie și Marea Mediterană și va transporta 30 de milioane de oameni anual

  Compania germană Siemens Mobility a semnat un contract de 4,5 miliarde de dolari cu Autoritatea Națională pentru Tuneluri din Egipt pentru livrarea primei linii de trenuri de mare viteză și electrificate din țară, anunță CNN.
  Contractul prevede într-o primă fază construcția primilor 660 de kilometri dintr-un total de 1.800 de kilometri. Această primă linie va lega orașele portuare Ain Sokhna de pe Marea Roșie, de Marsa Matrouh și Alexandria de la Marea Mediterană. Potrivit companiei, prima secțiune a acestei linii va fi operațională în 2023.

  „Trenul va reduce timpul de călătorie și va face din transportul pe calea ferată cea mai eficientă alegere de transport”, a declarat pentru CNN Micheal Peter, CEO Siemens Mobility.

  Potrivit Siemens, conexiunea va transporta mai mult de 30 de milioane de oameni pe an și va reduce timpul de călătorie cu până la 50%, crescând în același timp capacitatea de transport cu 15%. Speranța este că linia va contribui, de asemenea, la promovarea turismului – o industrie pe care țara se bazează foarte mult. În plus, Siemens spune că sistemul electrificat va reduce emisiile de carbon cu 70%, în comparație cu emisiile actuale din transportul de mașini și autobuze.

  Siemens Mobility spune că va furniza tehnologiile de bază, trenuri de mare viteză, trenuri de navetă și infrastructură feroviară, în timp ce NAT va construi structura civilă, cum ar fi tuneluri și poduri. Pentru a finaliza proiectul, se spune că vor fi create 15.000 de locuri de muncă.

  Sursa: https://www.g4media.ro/

**PLG_DEBUG_TITLE**

**PLG_DEBUG_SESSION**

**PLG_DEBUG_PROFILE_INFORMATION**

**PLG_DEBUG_MEMORY_USAGE**

**PLG_DEBUG_QUERIES**

**PLG_DEBUG_LANGUAGE_FILES_IN_ERROR**

**PLG_DEBUG_LANGUAGE_FILES_LOADED**

**PLG_DEBUG_UNTRANSLATED_STRINGS**