Sign in with Google+ Sign in with Gmail Subscribe to RSS

header-1

MEDIAFAX: Doi inspectori ai CENAFER Brasov au fost retinuti de catre procurori

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

cenaferDoi angajaţi ai Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), şeful comisiei de evaluare periodică a competenţelor profesionale a şefilor de gară şi un alt membru al comisiei, au fost reţinuţi de procurorii braşoveni după ce au luat mită pentru a promova un candidat care nu susţinuse examenul, informează MEDIAFAX.

Cele două persoane reţinute de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov sunt Cristian Bălucă, inspector expert la Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, şi Laszlo Lakatos, inspector la acelaşi centru.

Cei doi angajaţi ai centrului au fost reţinuţi pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce au permis accesul unei persoane, membru al comisiei respective, să susţină examenul în locul unui şef de gară.

În schimbul favorului, cei doi au primit circa 3.000 de lei, scrie în continuare MEDIAFAX.

De asemenea, procurorii au audiat în acest caz încă şase persoane, şefi de gară la Braşov, în calitate de învinuiţi pentru dare de mită în formă continuată, însă aceştia nu au fost reţinuţi.

Verificările şi audierile vor continua pentru a se stabili exact despre ce sumă este vorba.

Testările periodice au fost susţinute în zilele de luni şi marţi, la Liceul CFR Braşov, unde îşi are sediul şi filiala Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, flagrantul fiind organizat, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. La testări au participat circa 60 de şefi de gară, aceştia urmând să fie audiaţi de procurori în acest dosar.

Articolul complet pe mediafax.ro