header-1

CFR SA a semnat contracte in valoare aproximativa de 479 milioane euro

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

siglacfrCompania Natională de Căi Ferate "CFR" SA a semnat ieri, 7 februarie 2012, 6 contracte în valoare totală de aproximativ 479 M EUR, din fonduri europene nerambursabile, pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

Contractele semnate ieri, 7 februarie, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii:

1. Execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pe Tronsonul 1 – Frontieră – Curtici – Arad-Km 614.

Contract semnat cu consorţiul ALSTOM TRANSPORT S.A – SWIETELSKY BAU GESELL SACHAFT m.b.H – ASTALDI S.p.A – EURO CONSTRUCT TRADING'98 S.R.L – DAFORA S.A. Valoarea totală a contractului este de 1,08 mld.lei (echivalentul a 248 mil. euro) fără TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 1 an şi 3 de luni calendaristice, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, de la finalizarea lucrărilor.Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la bugetul de stat.

2. Execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizarea electronică) pe tronsonul Sighişoara - Aţel (23,3 Km)

Contract semnat cu consorţiul FCC CONSTRUCCION SA – ALPINE Bau GmbH – SC AZVI SA. Valoarea contractului este de 872,6 mil. lei (echivalentul a 208 mil. euro), fără TVA, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 3 ani (la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, de la terminarea lucrărilor).Termenul de execuţie a lucrărilor este de 3 ani, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, de la terminarea lucrărilor. Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

Modernizarea a 4 staţii CF (Zalău, Botoşani, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea). Sursa de finanţare este asigurată de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile, în proporţie de 69.25% şi de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat, în proporţie de 30.75%.

3. Modernizarea staţiei CF Zalău, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme Asocierea Sociedad Anonima - De Obras Y Servicios - Copasa - SC Labracom Construct SRL Oradea. Valoarea totală a contractului este de 26,8 mil. lei, fără T.V.A (echivalentul a 6,3 mil euro, fără TVA). Perioada de execuţie a lucrărilor este de 1 an şi 5 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.

4. Modernizarea staţiei CF Bistriţa, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme Copisa Constructora Pirenaica SA - Puentes Y Calzadas Infraestrcturas SLU – SC 2 Invest SRL. Valoarea totală a contractului este de 36,8 mil. lei fără T.V.A (echivalentul a 8,5 mil euro, fără TVA). Perioada de execuţie a lucrărilor este de 1 an şi 5 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.

5. Modernizarea staţiei CF Botoşani, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională asocierii de firme SC COMPANIA CONSTRUCTII FEROVIARE S.A. – SC CONPLAST S.A. – S.C. WEST STAR S.R.L.- S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.. Valoarea totală a contractului este 13,6 mil lei fără TVA (echivalentul a 3,2 mil euro, fără TVA). Perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.

6. Modernizarea staţiei CF Râmnicu Vâlcea, contract atribuit prin licitaţie deschisă internaţională firmei CONCEFA SA SIBIU. Valoarea totală a contractului este 20,8 mil lei fără TVA (echivalentul a 4,9 mil euro, fără TVA). Perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 2 ani, după finalizarea lucrărilor.

Vă reamintim că, în anul 2011, Compania Natională de Căi Ferate "CFR" SA a semnat următoarele contracte ,din fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de aproximativ 216 M EUR:

  1. Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu – 35,4 km (secţiunea 3 Coşlariu – Simeria de pe Coridorul IV)
  2. Reabilitare tuneluri de cale ferată aflate pe raza Centrelor de Reparaţii, Exploatare şi Întreţinere Regionale Braşov(lotul I – 3 tuneluri) şi Timişoara (lotul II – 2 tuneluri)
  3. Modernizarea a 5 staţii CF - Brăila, Piatra Neamţ, Sf. Gheorghe, Vaslui, Piteşti.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va asigura, prin lucrările de modernizare şi reabilitare demarate, alinierea infrastructurii feroviare din România la paramentri tehnici şi operaţionali de nivel european. Finalizarea cu succes a tuturor proiectelor de modernizare şi reabilitare înseamnă nu numai creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată şi viteze sporite, dar şi asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare publice româneşti cu infrastructura şi sistemele de transport europene. Tototdată, se va simţi şi un impact pozitiv asupra dezvoltării economice pe plan regional, prin asigurarea unei legături directe şi rapide dintre întreprinderile locale şi antreprenorii care dispun de capital.

Comentariile sunt permise numai membrilor înregistraţi.
Click aici pentru autentificare sau aici pentru a crea un cont nou.
Singurul responsabil pentru comentariile postate este autorul acestora, care îşi asumă în întregime eventualele consecinţe legale.

Ultimele ştiri

Nimic nou pe frontul negocierilor sindicate feroviare - administratie. Ne i...
15 Apr 2014Nimic nou pe frontul negocierilor sindicate feroviare - administratie. Ne indreptam spre un conflict de munca?

[Update] Federațiile sindicale din transporturile feroviare ar putea declanșa conflictul colectiv [ ... ]

Salariati feroviari din Timis cercetati pentru fals si uz de fals
15 Apr 2014Salariati feroviari din Timis cercetati pentru fals si uz de fals

Un număr de 18 angajaţi ai CFR sunt cercetaţi de poliţiştii timişoreni pentru fals şi uz de  [ ... ]

O noua runda de negociere in vederea incheierii contractelor colective de m...
15 Apr 2014O noua runda de negociere in vederea incheierii contractelor colective de munca la calea ferata

Marti, 15.04.2014, organizaţiile sindicale reprezentative din calea ferată se vor întâlni cu Mi [ ... ]

Programul agentiilor de voiaj CFR si trenurile suplimentare in perioada Pas...
14 Apr 2014Programul agentiilor de voiaj CFR si trenurile suplimentare in perioada Pastelui si de 1 Mai

CFR Călători informează că, în perioadele Sfintelor Sărbători de Paște și mini-vacanţei d [ ... ]

PROIECT - aprobare acte aditionale la contracte de servicii publice in tran...
14 Apr 2014

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea actelor adiţionale nr. 1 pe anul 2014 la con [ ... ]

PROIECT - utilizarea motorinei din rezerva de stat de catre OTF calatori
14 Apr 2014

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind utilizarea motorinei scoasă din rezervele de stat de  [ ... ]

Au fost aprobate bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2014 ale CFR SA ...
11 Apr 2014Au fost aprobate bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2014 ale CFR SA si CFR Calatori

După lupte seculare, au fost aprobate şi publicate în Monitorul Oficial nr. 269 din 11.04.2014 b [ ... ]

CFR Marfa are un nou director general: Dan Valentin Belcea
11 Apr 2014CFR Marfa are un nou director general: Dan Valentin Belcea

CFR Marfă are un nou director general, Dan Valentin Belcea, fost manager în cadrul firmei de publ [ ... ]

Alte articole